Kakaové maslo BIO, RAW 250 g

Kakaové maslo BIO, RAW 250 g
Kakaové maslo vzniká pri spracovávaní kakaových bôbov, ktoré sú nabité vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Naše kakaové maslo je lisované za studena z kakaových bôbov odrody Criollo v BIO kvalite. Je 100% čisté bez chemikálií. Vďaka šetrnej metóde spracovania pri nízkych teplotách je RAW. Rozpúšťa sa približne pri 35 °C.
Kakaové maslo vzniká pri spracovávaní kakaových bôbov, ktoré sú nabité vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Naše kakaové maslo je lisované za studena z kakaových bôbov odrody Criollo v BIO kvalite. Jedná sa o čistý tuk vyrávaný pri nízkej teplote bez použitia chemikálii. Je teda zaručená zachovanie štruktúry mikronutrientov obsiahnutých v kakaovom masle. Vďaka šetrnej metóde spracovania pri nízkych teplotách je RAW. Rozpúšťa sa približne pri 35 °C.
Kúsky kakaového masla sú vhodné k ďalšiemu spracovaniu. Doporučujeme ich vložiť v nádobe do horúcej vodnej lázne.
- vysoká tepelná stabilita (až do 200 °C)
- kozmetické využití
- využitie pri pečení aj varení
- kozmetické využitie - skôr pre suchú a zrelú pleť
Kakaové maslo sa radí ku komedogénnym tukom. Môže upchávať póry. Nehodí sa teda na starostlivosť o mastnú pleť.
Použitie: Kakaové maslo sa používa na ďalšie spracovanie. Je vhodné do receptov pri pečení, smažení, na výrobu domácej zmrzliny. Používa sa pri výrobe bielej čokolády alebo ako zložka kozmetických produktov (mydlá, krémy, telové maslá).
Vedeli ste že?
Kakaové maslo sa vyrába drtením a následným lisovaním kakaových bôbov v hydraulických lisoch. Zo zvyšku sa vyrába kakaový prášok.
Doporučenie: Nedoporučuje sa konzumovať viac než 10 g kakaového masla denne.
Zloženie:
100% kakaové maslo BIO & RAW
Nutričné údaje na 100 g:
Predávajúci:
GOODIE s.r.o.

Bystrá myseľ, lepšia pamäť! Naspäť k povinnostiam v najlepšej kondícii.
Leto sa prehuplo do poslednej tretiny a čas školy aj konca letných dovoleniek je zase o krok bližšie. Dá sa na návrat k povinnostiam nejako nachystať? Môžeme zahnať mozgovú hmlu a byť plní sily nielen telesnej, ale aj duševnej? Iste! Poďte sa s nami preskúmať pamäť a koncentráciu a to, čím sa dajú podporiť. Odporúčania, ktoré nám pomôžu zaistiť bystrosť po dlhé roky, sú až prekvapivo zábavné.

Theobromín – šťastie skryté v čokoláde
„Jesť čokoládu je podobné, ako byť zamilovaný." Ten pocit určite poznáte, čokoláda je radosť a láska. A nemusíte byť ani Karlík, ani Willy Wonka, ani Umpa lumpa, aby ste tento pocit poznali.

Radosť menom kakao. História, výroba, druhy a zaujímavé fakty
Kdekto z nás si občas rád pochutí na čokoláde. Vonia, rozplýva sa na jazyku a preukázateľne zlepšuje náladu. Jej kvalita sa vždy odvíja od druhu a množstva využitého kakaa. KAKAO. Než sa ocitne v kocke čokolády (alebo ho zalejeme mliekom v našom obľúbenom hrnčeku), prejde poriadnu cestu. Jeho príbeh by vydal na pekne obsiahlu knihu. V tomto článku sa na kakao pozrieme skôr stručne, ale spomenieme množstvo zaujímavých faktov!