Kakaový prášok RAW 24% 120 g Kakaový prášok RAW 24% 120 g
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (7)Počet hvězdiček je 5 z 5

Kakaový prášok RAW 24% 120 g

Náš výberový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášok má plnú špecifickú chuť pravého kakaa a sú v ňom vďaka jeho kvalite plne zastúpené všetky telu prospešné látky. Je vyrobený zo svetovo známych prémiových kolumbijských bôbov Fino de Aroma. Obsahuje 22% až 24% kakaového masla (v závislosti od úrody). Více informací

Výrobce: Goodie Kód produktu: 2786

Skladem

4,49 €

ks
Bez lepku
Paleo
Vegan
Keto
Značka: Goodie
Kategorie: Antioxidanty
Skladom 5 a viac kusov

Náš výberový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášok má plnú špecifickú chuť pravého kakaa a sú v ňom vďaka jeho kvalite plne zastúpené všetky telu prospešné látky. Je vyrobený z exkluzívnych bôbov Fino de Aroma z Kolumbie. Má ovocno-kvetinovú arómu s jemným orieškovým nádychom. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového masla (v závislosti od úrody). 

Prírodné (nealkalizované) kakao – Pozná sa podľa svetlejšej farby, je prirodzene kyselé a má nízke pH. Nič sa do neho nepridáva. 

Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prešlo počas spracovania tzv. alkalizáciou, teda boli do neho pridáné regulátory kyslosti, ktoré kakao zneutralizovali, ztmavili, zjemnili jeho chuť a rozpustnosť. 

Tepelne upravené – Klasické a v histórii najčastejšie vyrábané kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však prichádza o väčšinu zdraviu prospešných látok.  Ak chceme to najlepšie, pražené kakao nebrať. 

Tepelne neupravené, RAW kakao – V tejto podobe je radené medzi superpotraviny – je rýdzo prírodné, obsahuje až 20x viac prospešných látok než pražené, nemá ďalšie pridané látky a nie je chemicky ošetrené. Je tučnejšie, ale ohromne zdravé, a práve také máme v našom sortimente

Kakao so zníženým obsahom tuku – Kakaový prášok sa skladá okrem kakaového koláča tiež z kakaového masla. Aby sa tento prášok mohol nazývať kakaom, musí ho v sušine obsahovať aspoň 20 %. Všetky výrobky s nižšou hodnotou sa radia práve do kategórie so zníženým obsahom tuku (spadá sem väčšina kakaa na českom trhu). 

Účinky kakaa na zdravie:

Ak si doprajeme kakao s mierou, môžeme sa tešiť z mnohých pozitív. 

  • Dodáva energiu – Do jeho zloženia patrí tzv. metylxantíny, medzi ktoré spadá aj kofein. Konkrétne kakao obsahuje látku zvanú teobromín, ktorá má oproti kofeinu slabší účinok, ale nespôsobuje závislosť. 
  • Je silný antioxidant – Kakao obsahuje mnoho biologicky aktívnych látok (napr. polyfenoly a flavonoidy), ktoré chránia bunky pred poškodením, pomáhajú chrániť pred radou ochorení a pred stárnutím organizmu.
  • Už zmieňované flavonoidy rozťahují cievy, vďaka čomu klesá krvný tlak a zlepšuje sa prietok krvi a živín cievami. Zároveň znižujú vznik cholesterolu a tvorbu krvných zrazenín. Vplyv majú už aj veľmi malé dávky kakaa. 
  • Okrem vyššie uvedeného obsahuje kakao tiež fenyletylamín, stimulujúci nervový systém a uvolňujúci opiové zlúčeniny, ktoré sa spájajú s príjemnými pocitmi, tzv. endorfíny. Okre toho zosilňuje aktivitu dopamínu a serotonínu s antidepresívnym pôsobením. Takže sa nám to len nezdá, že sa po kakau či čokoláde cítíme lepšie - je to overený fakt. 
  • Spomaľuje metabolizmus sacharidov – Spomaľovaním vstrebávania sacharidov do krvi udržuje kakao rovnovážnu hladinu krvného cukru. Pozitívne ovplyvňuje tiež patologické mechanizmy zapojené do inzulínovej rezistencie.

Použitie: Vzhľadom k vlastnostiam nealkalizovaného RAW kakaa, ktoré nie je chemicky upravené je dôležité prášok dôkladne rozmiešať najprv v malom množstve tekutiny (rastlinného mlieka). Následne môžete vzniknutú zmes mliekom doliať.

Nutričné hodnoty (100 g) :

Energetická hodnota: 1284 kJ / 307 kcal
Tuky: 22,96 g
     z toho nasýtené mastné kyseliny: 13,96 g
Sacharidy: 46,57 g
     z toho cukry: 0,04 g
Bielkoviny: 20,04 g
Vláknina: 30,04 g
Vápnik: 135.42 mg 36 %*
Železo: 41.83 mg 298 % *
Draslík: 1,340 mg 48 % * 
Magnézium: 519.25 mg 138%
**Doporučená denná dávka (v 100 g výrobku)

Krajina pôvodu:

Peru
Predajca:

GOODIE s.r.o.

Související články a recepty

Naposledy navštívené