Krúpy špaldové (kernotto) BIO 500 g

Krúpy špaldové (kernotto) BIO 500 g
Špalda je jedna z najstarších pôvodných obilnín. Má podobné zloženie ako klasická pšenica, ale v porovnaní s ňou je nutrične bohatšia. Obsahuje viac bielkovín, minerálnych látok a vitamínov skupiny B a jej vláknina je lepšie a ľahšie stráviteľná. Špaldové krúpy v kuchyni: opečené na cibuľke ako výborná príloha k jedlám, na prípravu špaldot (rizot), na obohatenie šalátov, do karbanátkov, na zapekanie, do polievok a pod.
Špalda je jedna z najstarších pôvodných obilnín. Má podobné zloženie ako klasická pšenica, ale v porovnaní s ňou je nutrične bohatšia. Obsahuje viac bielkovín, minerálnych látok a vitamínov skupiny B a jej vláknina je lepšie a ľahšie stráviteľná. Špaldové krúpy v kuchyni: opečené na cibuľke ako výborná príloha k jedlám, na prípravu špaldot (rizot), na obohatenie šalátov, do karbanátkov, na zapekanie, do polievok a pod.
Zloženie: 100 % špaldové krúpy BIO
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 75 %.
Priemerné nutričné hodnoty na 100 g
Energia: 1560 kJ / 370 kcal
Tuky: 3,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,42 g
Sacharidy: 66,8 g
z toho cukry: 3,2 g
Vláknina: 8,7 g
Bielkoviny: 13,7 g
Soľ: 0 g