Lyofilizované alebo mrazom sušené kúsky manga si vďaka šetrnému spracovaniu lyofilizáciou uchovávajú väčšinu pôvodných vlastností ako je vôňa, chuť, farba a živiny. Sú krásne chrumkavé, ľahké a výživné.
Lyofilizácia:
Modernejší, efektívnejší a sofistikovaný spôsob sušenia ovocia oproti klasickému je hlboké a rýchle zmrazenie ovocia a následné sušenie pod nízkym tlakom. Vďaka tomuto procesu si ovocie zachováva väčšinu svojich pôvodných vlastností ako je chuť, tvar, farba, aróma. Pri klasickom sušení sa ovocie suší na slnku alebo v sušičkách pri vysokých teplotách. Dôjde väčšinou k zmene chuti, farby, tvaru av neposlednom rade nutričného profilu. Pri lyofilizácií sa zachovávajú takmer všetky vitamíny a minerálne látky v ovocí, je zbavené všetkých mikrobiálnych nečistôt a má dlhšiu trvanlivosť.
Použitie:
- samostatne ako desiata pre deti i dospelých
- do raňajkových kaší
- príprava smoothie
- zdobenie pri pečení
- RAW kuchyňa
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1300 kJ / 310 kcal
Tuky: 2,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 67,4 g
z toho cukry: 67,1 g
Bielkoviny: 3,2 g
Vláknina: 9,2 g
Soľ: 0,05 g
Zloženie: lyofilizované mango
Krajina pôvodu:
Burkina Faso
Predávajúci:
GOODIE s.r.o.