Lyofilizované alebo mrazom sušené plátky sliviek si vďaka šetrnému spracovaniu lyofilizáciou uchovávajú väčšinu pôvodných vlastností ako je vôňa, chuť, farba a živiny. Sú krásne chrumkavé, ľahké a výživné.
Lyofilizácia:
Modernejší, efektívnejší a sofistikovaný spôsob sušenia ovocia oproti klasickému je hlboké a rýchle zmrazenie ovocia a následné sušenie pod nízkym tlakom. Vďaka tomuto procesu si ovocie zachováva väčšinu svojich pôvodných vlastností ako je chuť, tvar, farba, aróma. Pri klasickom sušení sa ovocie suší na slnku alebo v sušičkách pri vysokých teplotách. Dôjde väčšinou k zmene chuti, farby, tvaru av neposlednom rade nutričného profilu. Pri lyofilizácií sa zachovávajú takmer všetky vitamíny a minerálne látky v ovocí, je zbavené všetkých mikrobiálnych nečistôt a má dlhšiu trvanlivosť.
Použitie:
- samostatne ako desiata pre deti i dospelých
- do raňajkových kaší
- príprava smoothie
- zdobenie pri pečení
- RAW kuchyňa
Zloženie:
100% lyofilizovanej slivky
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 1618 kJ / 385 kcal
Tuky: 0,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 90 g
z toho cukry: 61 g
Bielkoviny: 3,7 g
Soľ: 0 g
Poznámka:
Upozorňujeme, že pri sušených plodoch nie je možné akokoľvek zabrániť polámaniu či rozdrveniu pri doprave.
Krajina pôvodu:
Srbsko
Predávajúci:
GOODIE s.r.o.

Vitamíny skupiny B: Čo sú zač a aký majú vplyv na zdravie?
Každý, kto má snahu riešiť svoje zdravie komplexne, už niekedy dostal odporúčanie suplementovať vitamíny B. Málokto však celkom iste tuší, prečo treba na tieto vitamíny myslieť a čo sa môže stať, ak v tele dôjde k ich nedostatku. Spoznajte B vitamíny podrobnejšie v článku, ktorý pre vás spísala študentka naturopatie Karolína Tomaides a zistite, koľko práce v tele zastávajú alebo v akých potravinách ich nájsť.