Karob BIO 120 g

Karob BIO 120 g
Karobový prášok sa získava spracovaním semien plodov rohovníku obyčajného. Okrem lahodnej chuti má blahodárne účinky na zdravie. Obsahuje vlákninu, antioxidanty, vitamíny a minerálne látky. Vďaka jeho zloženiu navodzuje pocit sýtosti a pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť. Má podobné využitie ako kakao, ktoré môže na prvý pohľad pripomínať. Oproti kakau je sladší, neobsahuje alkaloidy a prakticky žiadny tuk. Je prirodzene bezlepkový.
Karobový prášok sa získava spracovaním semien plodov rohovníku obyčajného. Okrem lahodnej chuti má blahodárne účinky na zdravie. Obsahuje vlákninu, antioxidanty, vitamíny a minerálne látky. Vďaka jeho zloženiu navodzuje pocit sýtosti a pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť. Má podobné využitie ako kakao, ktoré môže na prvý pohľad pripomínať. Oproti kakau je sladší, neobsahuje alkaloidy a prakticky žiadny tuk. Je prirodzene bezlepkový.
- môže slúžiť ako náhrada kakaa pri dochucovaní nápojov či pokrmov
- neobsahuje tuk
- zdroj vitamínov B6, C, D a E
- zdroj minerálov najmä vápniku
- antioxidant
- vláknina
- bez lepku
- vhodný do jedálničku pri chudnutí
- nízky glykemický index 40 – vhodný pre diabetikov
Vedeli ste že?
Z karobu sa získava vláknina rozpustná vo vode s označením E410. Nazýva sa karubin a v potravinárstve sa využíva k zahusteniu a stabilizácii. Karubin sa využíval už pred 2000 rokmi ako spojivo pri mumifikácii v Egypte.
Použitie: Hodí sa k dochuteniu nápojov či pokrmov podobne ako kakao. Môžete ho pridať do kaše, do jogurtu, do cesta pri pečení.
Výživové hodnoty (100 g):
Energia 341 kcal/1428 kJ
Tuky 0,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 80 g
z toho cukry 40 g
Bielkoviny 5 g
100% bio prášok z luskov rohovníku obyčajného (Ceratonia siliqua)

Cuketový perník
Přemýšlíte, co si upéct dobrého k odpolední kávě nebo sladké snídani? Vyzkoušejte cuketový perník! Zeleninová chuť se při pečení zcela ztratí, vůbec ji nepoznáte.