Lyofilizované alebo mrazom sušené plátky banánu si vďaka šetrnému spracovaniu lyofilizáciou uchovávajú väčšinu pôvodných vlastností ako je vôňa, chuť, farba a živiny. Sú krásne chrumkavé, ľahké a výživné.
Lyofilizácia:
Modernejší, efektívnejší a sofistikovaný spôsob sušenia ovocia oproti klasickému je hlboké a rýchle zmrazenie ovocia a následné sušenie pod nízkym tlakom. Vďaka tomuto procesu si ovocie zachováva väčšinu svojich pôvodných vlastností ako je chuť, tvar, farba, aróma. Pri klasickom sušení sa ovocie suší na slnku alebo v sušičkách pri vysokých teplotách. Dôjde väčšinou k zmene chuti, farby, tvaru av neposlednom rade nutričného profilu. Pri lyofilizácií sa zachovávajú takmer všetky vitamíny a minerálne látky v ovocí, je zbavené všetkých mikrobiálnych nečistôt a má dlhšiu trvanlivosť.
Použitie:
- samostatne ako desiata pre deti i dospelých
- do raňajkových kaší
- príprava smoothie
- zdobenie pri pečení
- RAW kuchyňa
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1397 kJ / 334 kcal
Tuky: 0,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 74,3 g
z toho cukry: 64,1 g
Bielkoviny: 4,3 g
Vláknina: 6,8 g
Soľ: 0,025 g
Zloženie:
lyofilizovaný banán
Poznámka:
Upozorňujeme, že pri sušených plodoch nie je možné akokoľvek zabrániť polámaniu či rozdrveniu pri doprave.
Krajina pôvodu:
Nemecko/ Čína
Predávajúci:
GOODIE s.r.o.

Veľký sprievodca výživovými smermi #5 Strava podľa krvných skupín
S modernými výživovými smermi sa doslova roztrhlo vrece a preto snáď nemôže byť ani prekvapením, že sa medzi nimi objavila aj teória stravy podľa krvných skupín. Áno, čítate správne! Akokoľvek zvláštne táto strava môže znieť, možno, že vás článok o histórii a evolúcii krvných skupín nakoniec prekvapí a v niečom sa nájdete.

Raňajkovať, áno alebo nie?
Možno to znie ako otrepané klišé. Je dôležité naladiť sa sami na seba. Pokiaľ naše telo funguje v súlade s prírodnými zákonmi a biorytmami, každý si odpoveď na otázku či raňajkovať alebo nie nájde sám. Takže za nás v Goodie raňajky áno. Ale čo keď máme rozhodený organizmus? Na to a oveľa viac sa pozrieme v našom článku o raňajkách, ktorý sme si pre vás pripravili spoločne s odborníčkou a naturopatkou Janou Soutor Raganovou.

Müsli tyčinky
Na svačinu, s jogurtem k snídani nebo jako sladká tečka ke kávě. Tyčinky se zkrátka doma neztratí!

Ovesná kaše přes noc
Odbýváte pro nedostatek času snídani? Připravte si ji už večer předem a ráno si pochutnejte na výtečné kaši s náloží bílkovin!

Vánoční perník
Vánoční perník je ideálním zákuskem pro každou sváteční návštěvu, obzvláště pak pro ty neohlášené, o kterých se dozvíte na poslední chvíli. Připravíte ho během půlhodinky (když pomineme polevu) a jeho originální receptura plná ovoce a oříšků zajisté zachutná všem.