Špaldová múka polohrubá je vhodná na prípravu koláčov, vianočiek, mazancov, vianočného pečiva alebo na zahusťovanie polievok a omáčok. Využijete ju aj na pečenie domáceho chleba.
Špalda je jedna z najstarších pôvodných obilnín. Má podobné zloženie ako klasická pšenica, ale v porovnaní s ňou je nutrične bohatšia. Obsahuje viac bielkovín, minerálnych látok, vitamínov skupiny B a jej vláknina je lepšie a ľahšie stráviteľná.
Výrobne sa jedná o veľmi kvalitnú špaldu českej firmy Probio, ktorá spracováva semená od počiatku takmer "priamo z poľa" - čistenie, sušenie, mletie, balenie. Suší sa šetrne teplým vzduchom a konečný produkt si tak zachová jeho živiny. Múky sa nemelú do zásoby a sú preto vždy čerstvé a voňavé. Špalda pochádza z ekopolí, pestovanie je šetrné s ohľadom na pôdu, vtáky, hmyz... Kúpou tohto produktu chránite našu prírodu aj svoje zdravie.
Použitie:
Ako lepšia alternatíva klasickej pšeničnej múky na pečenie "bieleho" pečiva, koláčov, vianočiek, mazancov, vianočného pečiva alebo na zahusťovanie polievok a omáčok. Využijete ju aj na pečenie domáceho chleba.
Zloženie:
100 % špaldová polohrubá múka BIO
Skladovanie:
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Nutričné hodnoty (100 g):
Energia: 1447 kJ / 341 kcal
Tuky: 1,3 g
z toho nasýtené nemastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 1,0 g
Bielkoviny: 11,6 g
Soľ: 0 g
Výrobca:
Probio

Vianočné pečivo zo špaldovej múky: perníčky, linecké a ďalšie recepty na špaldové pečivo
Špaldová múka, prastarý druh pšenice, sa v poslednej dobe teší stále väčšej obľube, ako zdravšia alternatíva k tradičnej bielej pšeničnej múke. Zachováva si väčšie množstvo vitamínov, minerálov aj vlákniny, zároveň je lepšie stráviteľná. S jemnou orieškovou chuťou a vynikajúcimi vlastnosťami pri pečení sa perfektne hodí na prípravu neodolateľného vianočného pečiva zo špaldovej múky. Prečítajte si, ako postupovať, ak chcete nahradiť klasickú múku špaldovou a inšpirujete sa našimi receptami na špaldové pečivo.