Kešu orechy v kvalite WW240 sú najkvalitnejšie na trhu, ktoré môžete zohnať. Majú lahodnú krémovú, ľahko sladkastú chuť. Sú zdrojom kvalitných rastlinných tukov, bielkovín a vlákniny. Obsahujú vitamíny a minerálne látky.
Výhody:
- zdroj kvalitnej energie z prírody
- obsah rastlinných tukov, bielkovín, vlákniny
- vysoká kvalita, čerstvosť
- variabilné využitie
Použitie:
- Kešu orechy sú určené na priamu spotrebu
- Sú vhodné do kaší, smoothies, do ovocných aj zeleninových šalátov.
- Vzhľadovo a hlavne chuťovo dopĺňajú pokrmy z ázijskej kuchyne.
- Hodia sa do cesta pri pečení.
- Pripravte si z nich lahodné RAW pokrmy na slano aj na sladko.
- Rozmixovaním kešu orechov s vodou získate čerstvé rastlinné mlieko.
- V mixéri alebo v stroji na výrobu orechových krémov si z našich kešu orechov môžete pripraviť lahodný kešu krém.
Vedeli ste že?
Kešu oriešky sú plody ovocného stromu ľadvinovníka západného dorastajúceho až do 12 m. Kešu oriešok vyrastá priamo na jabloni v škrupine, ktorá obsahuje fenolové živice a dráždivú salycilovú kyselinu, ktorá sa chová agresívne pri kontakte s kožou. Dostať orechy zo škrupín je veľmi náročné a zamestnáva ľudí vo Vietname či v Indii. Jabĺčka rastú až následne a sú bohaté na vitamín C.
Pôvod:
Vietnam
Nutričné hodnoty (100 g):
Energia: 2 315 kJ / 553 kcal
Tuky: 43,6 g
z toho nas. mast. kys.: 7,8 g
Sacharidy: 30,2 g
z toho cukry: 5,9 g
Bielkoviny: 18,2 g
Vláknina: 3,3 g
Soľ: 0 g
Zloženie:
100% orechy kešu lúpané (ľadvinovník západný)
Krajina pôvodu:
Vietnam
Predávajúci:
GOODIE s.r.o.

Veľký sprievodca výživovými smermi #4 Jedlo podľa ajurvédy
O ajurvéde, prírodnej indickej medicíne, sa v súčasnosti hovorí skoro na každom rohu. Ale čo tak ajurvédska strava? Už ste o nej počuli? Je súčasťou najstarších holistických postupov, všeličo v tele ovplyvňuje… a jej popularita strmo stúpa! Prinášame ďalší diel z nášho Veľkého sprievodcu výživovými smermi, ktorý vás s touto „diétou“ podľa ajurvédy podrobnejšie zoznámi.

Všetko, čo sa hodí vedieť o horčíku
Horčík, latinsky magnesium, chemickou značkou Mg, je minerál, ktorý mnohými spôsobmi ovplyvňuje naše zdravie a pohodu. Prezýva sa „prvok života“. Svoju úlohu totiž zastáva vo viac ako 300 metabolických procesoch, čo už je poriadne číslo, ktoré stojí za našu pozornosť.

Prekyslenie organizmu: Mýtus, alebo skutočný vinník zdravotných problémov?
Prečo sme stále chorí a predčasne umierame? Odpoveď vás možno prekvapí - prekyslenie. Prekyslenie organizmu je dnes jednou z najnebezpečnejších civilizačných chorôb. Ľudský život je závislý od rovnováhy medzi kyselinami a zásadami v organizme. Klasická medicína však túto skutočnosť stále ignoruje a acidózu nepovažuje za bezprostredné ohrozenie zdravia. Pritom je dokázané, že pokiaľ telo dôkladne odkyslíme, všetky zdravotné problémy zmiznú!

RAW tyčinky
Raw tyčinky jsou skvělým zdrojem energie a zároveň zaženou chuť na sladké díky přirozeně sladké chuti. Obsahují pouze přirozeně vyskytující se sacharidy, tuky a bílkoviny. Jsou jednoduché na přípravu, je to zábava. Kvalitu použitých ingrediencí máte pod kontrolou a zdravou svačinku vždy při ruce!

Nice cream - veganská „zmrzlina“
Horké letní dny jsou za rohem a k tomu je potřeba nějaké to osvěžení! Co třeba Nice Cream? Goodie pro vás má jednoduchý recept na populární veganskou nezmrzlinu Nice Cream, která má díky banánu dokonalou konzistenci. Kromě toho, že ochladí, dodá tělu energii i živiny.

Müsli tyčinky
Na svačinu, s jogurtem k snídani nebo jako sladká tečka ke kávě. Tyčinky se zkrátka doma neztratí!

Pohankoví andělé
Přinášíme další recept na zdravé cukroví! Tentokrát jde o vánoční cukroví z pohankové mouky. Andílci nejen krásně vypadají, ale po promazání našimi lahodnými ořechovými krémy se toto pohankové cukroví promění v opravdový gurmánský zážitek. Vyzkoušejte recept a ozdobte svůj sváteční stůl originálními dobrotami.